Nieuws    Info    Deelnemers 2010    Inschrijven    Gastenboek    Foto's   
 
De ZeeZeilRace

ZZR 2010, vlnr: Joop, Max, Dolf, Dirk, Malouk, Pieter

De ZeeZeilRace wordt georganiseerd door de ZeeZeilRace commissie, deze bestaat uit 6 leden van “D.S.V. Sint Jansbrug” uit Delft.   
Nieuw dit jaar is dat er een aparte WedCie is. Deze bestaat uit een team van 6 personen van “A.S.Z.V. Orionis”. Zij zullen tijdens de ZZR er voor zorgen dat het wedstrijdgedeelte van de race soepel verloopt, en eventuele protesten afhandelen.

 


Hieronder een kort wat de ZZR is:

 • Wat is het?
  Studenten zeil evenement in Griekenland of Kroatie.
 • Waar is het?
  ZZR2010 Gaat naar Athene
 • Hoe lang is het?
  Van 24-april-2010 t/m 1-mei-2010 in Athene, met de reis erbij dus ongeveer 8-9 dagen.
 • Wat kost het?
  Afhankelijk van welke boot je kiest en met hoeveel personen je hem huurt, ongeveer €600,-
 • Wie doen er mee?
  Studenten uit heel Nederland

De ZeeZeilRace wordt dit jaar alweer voor de vijftiende keer georganiseerd door de commissie ZeeZeilRace. Het is een reis voor studenten naar het Middellandse Zeegebied die aldaar tegen elkaar racen en lekker borrelen. De combinatie van de race en het borrelen, is wat de ZeeZeilRace zo uniek maakt. Vanuit heel Nederland doen er dan ook zon 150 tot 200 studenten mee.

De ZeeZeilRace is een evenement voor studenten door studenten. Eventueel kunnen ook niet-studenten deelnemen aan de race, zolang het merendeel (minimaal 51%) van de deelnemers op een boot maar student is. De hele race duurt een week en elk jaar wordt er weer een andere locatie gezocht om de ZeeZeilRace te houden, dit jaar zijn we uitgekomen op een locatie in Griekenland. Waar het precies is, wordt pas later bekend gemaakt.

De ZeeZeilRace heeft een aantal vaste kosten (zoals de boot en het deelnemersgeld) maar daarnaast is het helemaal afhankelijk van de hoeveelheid drank en eten die je consumeert in Griekenland hoe duur het wordt. In totaal zullen de kosten ongeveer op zon 600,- komen.

Aan het eind van de ZeeZeilRace worden er ook prijzen uitgedeeld, want het blijft natuurlijk een race. Daarnaast is het borrelen een belangrijk onderdeel van de race, dus is er ook dit jaar weer de fameuze borrelbokaal voor de beste borrelaar.

De ZeeZeilRace 2010 zal plaats vinden van 24 april t/m 1 mei
Waar deze studenten zeilrace ooit nog begon in de ijskoude wateren van de Nederlandse Noordzee, vindt de race nu al enkele jaren plaats in het warmere klimaat van de Middellandse of Adriatische Zee. In de loop van de jaren is het evenement uitgegroeid tot een van de grootste studenten zeilracen van Nederland!
Overdag worden bikkelharde zeilwedstrijden uitgevochten, 's avonds is er tijd voor borrelen, feesten en andere vormen van gezelligheid!.
Waar het ene team excelleert in het zeilen gaat het andere team voor de borrelbokaal.


De Boten

Dit jaar is er gekozen voor Bavaria's er is de keuze uit twee modellen, de bavaria 46 of 37.

Hieronder meer informatie over de boten

Bavaria 37:

Length overall:

11.55 m

Beam:

3.68 m

Draft:

1.85 m

Engine:

Volvo 29 HP

Fuel capacity:

150 lt

Water capacity:

300 lt

Sail area:

58 m²

Accommodation:

6 + 1

Kosten ongeveer €1000,-

 

Bavaria 46:

Manufacturer

Bavaria Yachtbau GmbH

Cabins

4

Shower stalls

2

Length

14,40

Engine

Volvo-Penta D2-55, 55 hp *

Water tank

460 lt

Fuel tank

210 lt

Equipment

Furling Main, Roller Genoa, 2 St. Wheels, El. Anchor Winch, Bowthruster, GPS/Plotter, Autopilot, Bimini, Spray Hood, Warm Water, CD, Dinghy, Outboard

Kosten: €1862,- 
Sonnema